28 nov. 2017 | Een kijkje in onze keuken

In the spotlight: ‘Michelle Klerks’

In the spotlight

Het interview

“Michelle, heb je volgende week een uurtje voor me, ik heb een paar vragen die ik je wil voorleggen?’

Die eerste afspraak plannen was niet moeilijk, nu het interview nog. Dinsdag is het dan zo ver. Terwijl ik een microfoon voor haar neus zet, kijkt ze me enigszins nerveus aan.  ‘Gewoon, voor de zekerheid dat ik niets vergeet van wat dat je me vertelt’, antwoord ik. Nou moet ik je misschien vertellen dat Michelle Klerks al vijf jaar mijn collega is en ik al twee jaar naast haar op kantoor zit. Dus eigenlijk zou ik de antwoorden op mijn vragen zelf ook kunnen invullen. Maar je weet maar nooit. Ik neem het zekere voor het onzekere en sluit de microfoon toch maar aan.

Ik word eigenlijk meteen verrast, ze spreekt Hongaars! Tijdens haar studie communicatie management heeft ze een tijdje in Boedapest gewoond en heeft ze daar de taal opgepikt. ‘Een biertje, een stokbrood en een halve kilo gehakt kan ik bestellen’, lacht ze. De vertaling van deze woorden blijf ik je even schuldig, mijn Hongaars is daar niet goed genoeg voor. Daarnaast geeft ze aan dat haar Spaans een stuk beter is dan haar Hongaars. Zowel voor haar afstudeerstage als tijdens haar werk bij PerfectView heeft ze in Barcelona gewoond. ‘Mijn afstudeerscriptie ging over klantenloyaliteit’ zegt ze. ‘Eén van mijn aanbevelingen aan het bedrijf was gebruik te gaan maken van een CRM systeem’. Het is leuk om te weten dat niet alleen Michelle na haar studie terecht is gekomen bij PerfectView, maar ook het bedrijf waar ze haar afstudeerscriptie heeft gedaan. Small world!

Succesvolle CRM implementatie

Voorafgaand aan het interview zat ik te denken hoe ik Michelle aan je zou kunnen voorstellen. ‘Michelle Klerks, een echte Bossche die gek is op carnaval vieren, van reizen houdt en als collega heel veel passie heeft voor onze klanten’. Als ik daar nog projectmanager aan toevoeg dan is wat mij betreft het plaatje compleet. Je vraagt je misschien af waarom ik nu net Michelle als eerste collega aan je voorstel. Dit is voor een deel eigen belang. Doordat ik Michelle al zo lang ken is ze voor mij een makkelijk ‘slachtoffer’ om mijn experiment op te toetsen. Maar daarnaast weet ik zeker dat ze een interessant persoon is om iets van te leren. Doordat ze bij veel verschillende bedrijven komt, heeft ze veel ervaring hoe je kunt omgaan met bepaalde situaties.

Tijdens ons gesprek gaf ze een aantal ontzettend goede adviezen voor een succesvolle CRM implementatie. Super waardevol mocht jij daar nu net mee bezig zijn. In plaats van deze nu in een opsomming in dit verhaal te verwerken leek het ons een beter idee als Michelle jou deze tips persoonlijk geeft. Lees dus vooral haar artikel van volgende week, ik ben benieuwd of je haar tips direct kunt toepassen. Laat het ons vooral weten.

Voor mij persoonlijk is de tweede stap gezet om je een kijkje te geven bij PerfectView thuis. Zo zie je maar dat je ook na vijf jaar nog nieuwe dingen over je collega’s kunt leren zelfs als je iedere dag naast elkaar ze zit. “Michelle, bedankt voor je tijd. De opname van 36:45 minuten stuur ik naar je toe. Misschien heb je er nog wat aan voor het uitwerken van je verhaal van volgende week. Heel veel succes!’

Michelle Klerks

 

Wil je reageren op dit artikel? Dat kan via de CRM Community. Deel jouw ervaringen op het gebied van CRM en alles wat er mee te maken heeft.